Kaizen, wat is dat nu weer!
1 min. leestijd

Kaizen, wat is dat nu weer!

De kunst van Kaizen | Robert Maurer

Kaizen is een Japans woord dat je met kleine veranderingen moet veranderen als je wilt veranderen. Japanse ondernemingen hebben lange tijd de subtiele techniek van Kaizen gebruikt om hun zakelijke doelen te bereiken. Maar deze methode kan ook helpen je dromen te realiseren. Wat Kaizen is, maakt deze bekende spreuk duidelijk:


"Een reis van 1000 kilometer moet met de eerste stap beginnen"

- Lau-Tse-

Met kleine stappen naar grote doelen

Robert Maurer mensen die invloed hebben op hun leven van hun bedrijf voor de manier van de kleine stappen in het veranderingsproces.

We zijn grote ingrijpende beslissingen en zaken. De schrijver maakt duidelijk dat mensen vaak onduidelijk zijn als deze dingen gebeuren. Hij heeft zich ontwikkeld door het evolutieproces van ons, dat weerstanden opwerpen tegen ingrijpende veranderingen. Door kleine stappen mentale weerstanden niet van komen in actie. Door kleine stappen te gebruiken we de automatische weerstand van de onze hersenen tegen nieuw gedrag.

Veel concrete voorbeelden

Robert Maurer is hoogleraar aan de medische faculteit van UCLA en geeft wereldwijd lezingen en seminars over de techniek van Kaizen.  De techniek is eenvoudig en wordt helder beschreven: 

  1.  Stel eenvoudige vragen
  2.  Denk eenvoudige gedachten
  3.  Voer simpele acties uit
  4.  Los kleine problemen op
  5.  Geef jezelf kleine beloningen
  6.  Herken kleine momenten

Het bewijs is onomstotelijk : kleine stappen omzeilen de automatische weerstand  van de hersenen tegen nieuw gedrag. Met als doel, verander je leven zonder angst en tegenslag. En het resultaat is verbijsterend!

Het is een klein boekje dat je op een avond uitleest maar dat een grote impact kan hebben op je leven! Heb je moeite om een gedragsverandering door te voeren dan is dit boekje de moeite van het lezen waard.

Wil je De kunst van Kaizen lezen?

Hier is   De kunst van Kaizen te bestellen 

Over de schrijver
Reactie plaatsen