arrow_drop_up arrow_drop_down
Minder koolhydraten eten, hoe doe je dat!

Minder koolhydraten eten, hoe doe je dat!

Waarom minder koolhydraten eten?

Mensen eten minder koolhydraten om verschillende redenen, deze kunnen zijn:

 • Om snel lichaamsvet te verliezen 
 • Om effectief vet (orgaan vet) te verliezen 
 • Om zonder moeite minder calorieën te eten 
 • Om gezonder en bewuster te eten 
 • Om de darmflora te verbeteren 
 • Om een constant gevoel van honger weg te nemen
 • Om niet meer verslaafd hoeven te zijn aan toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten 
 • Om de cholesterolwaarden te verbeteren 
 • Om de bloeddruk te verlagen 
 • Om het risico op diabetes type 2 te verminderen 
 • Om de bloedglucose onder controle te houden bij diabetes type 2 
 • Om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen

Waarom ging ik minder koolhydraten eten:

Ik had last van een trommelbuikje en ik wilde daar van af. Het irriteerde me en het zat me in de weg.

Daarom at ik geen brood, pasta, rijst, koek en snoep, bonen en melkproducten meer. Het gevolg is dat ik veel meer energie heb gekregen en beter in mijn vel zit. Mijn darmen zijn rustiger geworden.  Ik mis niets en het valt mij erg mee. Wat je eet is ook vaak een gewoonte.

Wat eet ik wel:

Ik eet wel 2 stuks fruit per dag en lekker veel groente en dagelijks vis, vlees of vleesvervanger of eieren. Heel simpel eigenlijk! Ik drink wel veel water, ongeveer 2 liter per dag. In plaats van gebakken aardappelen eet ik gebakken radijsjes bij mijn sla. In plaats van melk en melkproducten drink ik ongezoete amandelmelk en eet ik natuur sojayoghurt van Alpro, waar ik dan een mandarijntje aan toe voeg. Je moet het niet te moeilijk maken voor jezelf. Ik ben niet bang van vet. Meeste mensen worden dik van light producten. Mijn vader at halvarine en deed een extra dikke laag op zijn brood want het was toch halvarine.

 

Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies