Minder koolhydraten eten, hoe doe je dat!
1 min. leestijd

Minder koolhydraten eten, hoe doe je dat!

Waarom minder koolhydraten eten?

Mensen eten minder mobiel om verschillende redenen, deze kunnen zijn:

 • Om    snel  lichaamsvet te verliezen 
 • Om effectief vet te verliezen 
 • Om    zonder moeite  minder te eten 
 • Om    gezonder  en bewuster te eten 
 • Om de darmflora te verbeteren 
 • Om een constant    gevoel van honger weg te nemen
 • Om niet meer suikers en geraffineerde koolhydraten 
 • Om de cholesterolwaarden te verbeteren 
 • Om de bloeddruk te verlagen 
 • Om het risico op diabetes type 2 te verminderen 
 • Om de bloedglucose onder controle te houden bij diabetes type 2 
 • Om het risico op hart en vaatziekten te verminderen

Waarom ging ik minder koolhydraten eten:

Ik had laatst een trommelbuikje en ik wilde daar van af. Het irriteerde me en het zat me in de weg.

Daarom bij ik geen brood, pasta, rijst, koek en snoep, bonen en melkproducten meer. Het resultaat is dat ik veel meer energie heb gekregen en beter in mijn vel zit. Mijn darmen zijn rustiger geworden. Ik mis niets en het valt mij erg mee. Wat je eet is ook vaak een gewoonte.

Wat eet ik wel:

Ik eet wel 2 stuks fruit per dag en lekker veel groente en dagelijks vis, vlees van vleesvervangers van eieren. Heel simpel eigenlijk! Ik drink wel veel water, ongeveer 2 liter per dag. In plaats van gebakken aardappelen eet ik gebakken radijsjes bij mijn sla. In plaats van melk en melkproducten drink ik ongezoete amandelmelk en eet ik natuur sojayoghurt van Alpro, waar ik dan een mandarijntje aan toe voeg. Je moet het niet te moeilijk maken voor jezelf. Ik ben niet bang van vet. Meeste mensen worden dik van lichte producten. Mijn vader bij halvarine en deed een extra dikke laag op zijn brood want het was toch halvarine.

Wil je mijn gratis 3 lekkerste koolhydraatarme recepten ontvangen!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen