Superfoods, de 6 meest gebruikte!
in Voeding
2 min. leestijd

Superfoods, de 6 meest gebruikte!

Supervoeding is voeding die enorme hoeveelheden vitaminen en voedingsstoffen aanbiedt, die noodzakelijk zijn voor een goede gezondheid. Heel wat van deze super voeding ligt aan de oorsprong van het RawFood principe, en helpt dus aan een fantastische gezondheid. RawFood betekent niets anders dan dat de voeding tot 40 graden verhit wordt in plaats van het de gebruikelijke 100 graden. Hierdoor blijven belangrijke voedingsstoffen intact. Hier een uitleg van de zes belangrijkste, met wat ze voor je gezondheid kunnen betekenen.

1 | Rauwe chocolade

Heel wat mensen houden van chocolade, maar slechts een minderheid weet af van het bestaan van rauwe chocolade. In tegenstelling van de verwerkte melkchocolade die je terugvindt in de meeste snoeprepen, bevat rauwe chocolade heel wat voordelen, en slechts enkele ‘nadelen.
Rauwe chocolade bevat veel magnesium. Magnesium staat bekend omwille van haar kracht om nervositeit te temperen. U vindt er tevens serotonine in terug – een stof die ervoor zorgt dat uw hersenen optimaal functioneren. Rauwe chocolade bevat tevens meer antioxidanten dan groene thee of bosbessen.
Rauwe chocolade bevat geen cafeïne, maar is wel rijk aan theobromine – een stof die je helpt beter te ademen, het is enorm heilzaam voor astmapatiënten.

 

2 | Magische gojibessen

Afkomstig uit Tibet, voorzien deze heerlijke bessen je met veel vitamine C en vezels. Met ongeveer 21 mineralen vormen ze de ideale voedingsbron. Magische gojibessen zitten boordevol antioxidanten en aminozuren – ze zijn zelfs efficiënter dan spinazie of wortels.
De combinatie van talrijke voedingsstoffen in de gojibessen, wordt verondersteld een fantastische boost te zijn voor je immuniteit stelsel. Je lichaam kan zich beter verweren tegen bacteriën. De voedingsstoffen bestrijden tevens slapeloosheid, diabetes, hoge bloeddruk en een te hoge cholesterol. Met andere woorden, gojibessen doen wonderen.

3 | Maca

Maca is afkomstig van Peru, ziet eruit als een radijs, maar is enorm zoet. De vrucht leent zich echt tot het RawFood principe, want het is een bron van eiwitten en vitaminen.
Maca verricht mirakels door energie boost te geven. Het heeft tevens de reputatie van afrodisiacum, en helpt zowel bij mannen als bij vrouwen het libido op peil te houden. Wanneer het niet bezig is met even snel te werken als chemische medicatie, zorgt Maca ervoor dat je lichaam wordt verstevigd, en dat de voordelen blijven duren. De vrucht wordt soms ook voor homeopathische doeleinden gebruikt, om de bloeddruk te reguleren, en om de fysische en emotionele stress in lichaam en geest te elimineren.

4 | Bijenpollen

Bijenpollen bevat een concentratie van 96 verschillende en essentiële voedingsstoffen. Heel wat experts beschouwen dit dan ook als geweldige RawFood! Bijenpollen promoten energie, bevatten massa’s eiwitten, en helpen je lichaam gifstoffen te elimineren. Bijenpollen zouden ook ontstekingsremmend kunnen werken.

5 | Hennep zaad

Rauw hennep zaad voorziet je lichaam van omega 3 en omega 5 vetzuren, die je helpen je cholesterol te verlagen, en je bloedsomloop te verbeteren. Ze bevatten geen massa’s voedingsstoffen, maar hebben wel een complementaire werking bij de andere bronnen. Het zaad is makkelijk verteerbaar, en dus geniet je van de voordelen binnen een mum van tijd!

6 | Tarwegras

Chlorofylrijk en boordevol mineralen! Tarwegras is een uitstekende bron van magnesium, ijzer, calcium en zink. Het is tevens het perfecte alternatief voor zuivelproducten. Tarwegras kan ook worden verwerkt als een sapje – en zit vol met alle voedingsstoffen die je elke dag nodig hebt om gezond te zijn. De mengeling van voedingsstoffen helpen je lichaam om zich niet te overeten, en voorziet uw lichaam van alle voeding die het nodig heeft.

Wil je er meer van weten! 

Dit boek is te koop bij

david wolfe

Succesboeken

Over de schrijver
Reactie plaatsen